boek
 x 
icon_twicon_fbicon_yt
07.jpg

CIRCA 2000 BEZOEKERS OP GETIJDENDAG

05-05-2015

 

Tijdens de Getijdendag in de Pieterskerk Leiden dompelden zo’n 2000 bezoekers zich onder in de sferen van een 16e eeuwse zondag. De belangstelling was nog groter dan in 2012, toen er ook een Getijdendag was in de Pieterskerk. Vooral de circa 120 bezoekers die ’s ochtends om 5:15 uur al de nog duistere kerk betraden, dwongen respect af. De professionele zangers van Egidius Kwartet & College, terzijde gestaan door de zangers van Gregoriana Amsterdam getuigden van hun gedrevenheid door de hele dag polyfone en gregoriaanse gezangen te brengen van opperste schoonheid.

 

De gezangen van het eerste getijde - de metten - werden bij kaarslicht uitgevoerd. Naarmate de dag vorderde nam het aantal bezoekers per getijde toe. De laatste klanken tijdens de vespers tussen 20:00 en 21:00 uur zorgden voor een intense sfeer waar zowel bezoekers als uitvoerenden zeer van onder de indruk waren.

Op de facebookpagina van Egidius Kwartet zijn mooie sfeerfoto’s te zien: ook voor wie zelf geen lid is van Facebook zichtbaar!

 

 

 

Dit project wordt mede mogelijk gemaakt door:

 

1-leiden 2-leiden-stad  4-RAL 5-FPK10-Leiden50jaarMonumentenstad_50  cultuurfonds_horizontaal_kleur  max

6-stedelijk-Museum-Leiden 7-cultuurfonds-leiden8-KRO  vsbfonds_rgb